Ongekende groeisnelheid 

De snelst groeiende plant ter wereld – Vanwege de snelle groei wordt reuzenbamboe verbouwd zoals een landbouwgewas: de jaarlijkse oogst van de volwassen 4-5 jaar oude stammen (tropisch hardhout is vaak pas na 80 jaar kaprijp!) zorgt voor een stabiel inkomen voor de boeren, en stimuleert zelfs dat de plant nog sneller gaat reproduceren. In tegenstelling tot tropisch hardhout vindt er dus per definitie geen ontbossing plaats bij de productie van onze bamboe producten!

Geen concessies

De kwaliteit van bamboe is de loop van de jaren erg ontwikkeld. Er zijn nu veel goede soorten op de markt die niet meer te vergelijken zijn met het slechte imago van het verleden wat bamboe had. De bamboe die wij gebruiken is van dusdanige kwaliteit dat de hardheid en levensduur gelijk of zelfs beter is dan een plank hardhout.

Het alternatief voor hardhout

Bamboe heeft dezelfde prachtige natuurlijke warme uitstraling die hardhout ook bied.  Daarnaast zijn de eigenschappen van bamboe te vergelijken of zelfs beter dan de meest bekende hardhoutsoorten. Denk daarbij aan stugheid, waterbestendigheid en drukvastheid. Dit maakt bamboe tot het perfecte alternatief van hardhout.

CO2 voetafdruk 

De door ons gebruikte bamboe is: CO2 neutraal over de hele levenscyclus. Door de snelle groei van bamboe wordt er een grote hoeveelheid koolstof opgeslagen in de bamboe stam. Deze opslag is groter dan andere biogebaseerde materialen, waaronder de meeste houtsoorten. Daarnaast heeft bamboe een positief neveneffect tijdens het oogsten, de moederplant begint namelijk meteen na de kap met het produceren van nieuwe stammen en slaat daarom meer CO2 op in het bos.