Ongekende groeisnelheid

De snelst groeiende plant ter wereld – Vanwege de snelle groei wordt reuzenbamboe verbouwd zoals een landbouwgewas: de jaarlijkse oogst van de volwassen 4-5 jaar oude stammen (tropisch hardhout is vaak pas na 80 jaar kaprijp!) zorgt voor een stabiel inkomen voor de boeren, en stimuleert zelfs dat de plant nog sneller gaat reproduceren. In tegenstelling tot tropisch hardhout vindt er dus per definitie geen ontbossing plaats bij de productie van onze bamboe producten!

Geen consessies

De kwaliteit van bamboe is de loop van de jaren erg ontwikkeld. Er zijn nu veel goede soorten op de markt die niet meer te vergelijken zijn met het slechte imago van het verleden wat bamboe had. De bamboe die wij gebruiken is van dusdanige kwaliteit dat de hardheid en levensduur gelijk of zelfs beter is dan een plank hardhout.

Het alternatief voor hardhout

Bamboe heeft dezelfde prachtige natuurlijke warme uitstraling die hardhout ook heeft. Ook is bamboe in diverse soorten en maten verkrijgbaar en ook nog eens beter voor het milieu daardoor het alternatief voor hardhout.

CO2 voetafdruk

De door ons gebruikte bamboe is: CO2 neutraal of beter over de hele levenscyclus. Dit is uitgevoerd door de Technische Universiteit Delft conform ISO 14040/44. Dus onze bamboe is CO2 neutraal zijn over de hele levenscyclus.