De bamboe die wij gebruiken groeit in verschillende delen van China. Onze bamboe wordt gemaakt uit de reuzebamboe. Dit in tegenstelling tot de kleine bamboe die in veel gevallen als voedingsbron wordt gebruik door dieren.

Onze bamboesoort behoort tot een van de snelst groeiende planten ter wereld. Het bamboe groeit in enkele maanden tot een maximale lengte van ongeveer 19 meter. Deze reuzebamboe in een topomgeving groeit tot wel 1 meter per dag! Vervolgens duurt het ongeveer 5 jaar voordat de stam zijn hardhoutachtige eigenschappen heeft. Dit in tegenstelling tot hardhout dat pas na 50-100 jaar gekapt kan worden. De korte cyclus van deze reuzebamboe maakt het tot een uitstekend duurzaam product.

Daarnaast wordt bij de bamboe kap de wortel niet verwijderd, maar er ontstaat jaarlijks een nieuwe bamboeplant uit de moederplant.

Bij een goed beheerde bamboeplantage kunnen jaarlijks de 4 tot 5 jaar oude stammen geoogst worden, door de ruimte die dan ontstaat krijgen de andere planten weer een kans om sneller tot een volwaardige plant te groeien.

De ronde bamboestammen worden in de lengterichting gespleten. De strips die vervolgens ontstaan worden door middel van freesmachines gevormd tot rechthoekige strips. Deze strips kunnen vervolgens samengeperst worden tot een balk of plaat.

Bamboe naturel is in de basis de kleur na de oost en droging. Naast naturel wordt er in de markt ook veel caramel toegepast. Bamboe heeft in de basis veel suikers in zich, door een verhitting worden de suikers gecarameliseerd dit geeft bamboe de mooie caramel kleur. Daarnaast zijn er nog de kleuren: black, brown, white en grey. Deze kleuren worden door middel van een olie toegevoegd aan de basiskleur.

Omdat bamboe een natuurproduct is en wij de milieubelasting zo klein mogelijk willen houden is ons bamboe onbehandeld. Hierdoor kan net zoals bij andere natuurproducten het materiaal o.a. door inwerking van zonnestraling, verkleuren/verbleken. Wel is dit minimaal omdat uw design een interieur product is en daarom minder aan zonnestraling onderhevig is.

De verlichting wordt specifiek op maat gemaakt, de levertijd hiervoor bedraagt 3 weken.

De exclusieve design verlichting van Lighture straalt vakmanschap en een natuur uit. Op alle lampen bieden we standaard 2 jaar garantie

Wij zijn een jong en energiek bedrijf wat graag meedenkt! Neem gerust contact op, dan komen we samen tot de juiste verlichting.

Door toevoeging van een extra voedingskabel kan de verlichting naar boven & beneden apart geschakeld worden. Naar wens kan dit ook met casambi geschakeld worden. Daarnaast kan de lamp ook apart geschakeld worden met touchless sensoren, waardoor met een swipe beweging de lamp geschakeld kan worden.

Jazeker, we staan open specials. Laat uw wens in ons contactformulier achter, onze designers en technici pakken dit op om samen tot een prachtig eindproduct te komen.

Bij de MASSIVE kunt u de bediening vinden rechts naast de voedingskabel. Swipe rustig over de bovenzijde van de verlichting voor aan/uit. Houd uw hand stil boven de sensor voor dimmen van de verlichting.

De lamp weegt circa 6,5kg. Dat is een gewicht wat prima opgehangen kan worden aan twee ophangkabels. Wel is het belangrijk om de plafondnippels in hout, beton of met de juiste pluggen in het gips te bevestigen. We raden het af om de lamp zonder pluggen vast te zetten in een gipsplafond.

Nero Marquina en Bianco Carrara zijn sedimentair gesteente. Deze steengroep is herkenbaar door de laagjes waaruit het gesteente is opgebouwd. Ook kan je koraal, schelpen of fossielen in het gesteente terugvinden, deze zijn vaak de veroorzaker van de haarscheurtjes in het gesteente.

Jazeker, optioneel kunnen wij naar wens de lamp in een gepolijste of andere afwerking leveren.

Elke lamp heeft zijn unieke patroon met aders. Dit zorgt ervoor dat geen lamp hetzelfde is, precies is het dus niet te zeggen. Wel hebben we vooraf goed geselecteerd bij de inkoop van onze platen zodat er geen ‘uitschieters’ qua patroon/structuur zullen zijn.

De producten van Lighture worden verkocht via een dealernetwerk. & binnenkort ook via onze online webshop. Kijk hier voor het dealernetwerk.

Op de pagina’s van onze verschillende modellen staat een link naar de productsheet. Hierin kunt u de specificaties over de lamp vinden. Daarnaast kunt u ook de productsheet van het armatuur downloaden waarin informatie staat over de techniek die in het armatuur is toegepast.

Ja, we bieden een proefhangservice waarbij u tijdelijk kunt genieten van onze kwaliteit. Wij verzorgen de verzending en montage. Voor meer informatie over deze service kunt u kijken op www.lighture.nl/proefhangen

Bij elk product op de pagina zijn productsheets toegevoegd. Hierin staan de mogelijke kleuren vermeld.

Bij elk product op de pagina zijn productsheets toegevoegd. Hierin staat informatie over de mogelijke formaten van elk ontwerp.

We zijn altijd opzoek naar nieuwe dealers! Wel zijn we heel selectief in het uitzoeken van onze dealers. Onze exclusieve verlichting en het juiste verhaal is niet geschikt voor elke winkel. De uitstraling moet kloppen met de winkel zelf en de verkopers. Bent u benieuwd naar ons dealernetwerk? Kijk dan op www.lighture.nl/resellers

Via de button inspiratiebox kunt u eenvoudig uw gegevens achterlaten. Wij verzenden u dan gratis samples van de 6 verschillende kleuren zodat u ze kunt matchen in uw interieur.

Casambi is een bluetooth besturing waardoor u verlichting via een app eenvoudig aan en uit kunt schakelen.

Omdat de verlichting ook naar boven schijnt creëer je in de ruimte via het plafond indirect licht. Dit zorgt voor een ruimtelijk/groot effect. Daarnaast heeft u ook minder basisverlichting nodig. De ‘massive’ bijvoorbeeld kan als functionele, sfeer en basisverlichting gebruikt worden.

Enige handigheid is wel gevraagd bij het ophangen van deze lamp. Maar met onze installatiehandleiding helpen we u op weg waardoor het eenvoudig via stappen te volgen is. De installatiehandleiding kunt u vinden bij onze downloads in de footer of op www.lighture.nl/downloads

Swipe rustig over de sensor voor aan/uit. Houd uw hand stil boven de sensor voor dimmen van de verlichting.

Nero Marquina is afkomstig uit spanje, vooral uit de regio Markina. Bianco Carrara is één van de prachtige marmersoorten, en is afkomstig uit een van de groeves in Italië. Het marmer heeft zijn naam te danken aan het stadje Carrara wat zich bevind in de regio Toscane.

Het marmer wordt als eerste gezoet, en vervolgens afgewerkt met een olie. Het zoeten van marmer houdt in dat het marmer wordt opgeschuurd tot een zeer fijne korrel. Dit geeft de lamp de mooie matte uitstraling. Vervolgens wordt de lamp in de olie gezet om hem te beschermen.

Standaard worden onze marmer armaturen geleverd in 150cm en 200cm. Maar wij heten Lighture niet om daarbij te zeggen dat het mogelijk is om ook lengtes op maat te kunnen leveren. Dit kan tot 3 meter uit 1 stuk en bijna oneindig met koppelstukken.

Zeker! De lampen zijn te bezichtigen bij een groot deel van onze resellers. Neem contact met hen op voor een afspraak.