Unieke & exclusief

Prachtig geaderd en oneindig veel kleurvariaties maken het marmer uniek en exclusief. De keuze van het juiste blok marmer, de nauwkeurige bewerkingen en het vakmanschap tijdens de behandelingen zorgen ervoor dat de natuur in het product zichtbaar is.

De oorsprong

Het woord marmer is afgeleid van het Griekse woord ‘Marmaros‘ wat letterlijk ‘glanzende steen‘ betekend. Het materiaal marmer is in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen van wit tot zwart, rood tot blauw. Kenmerkend voor marmer zijn de attractieve kleurschakeringen en aders, maar ook de kristalstructuur. Deze kristalstructuur is meteen de basis van de glans die je kunt krijgen door de polijstbewerking. Marmer komt vooral voor in de kleuren wit en grijs, maar er zijn er ook in het rood en roze. Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. Deze omvorming ontstaat door bewegingen in de aardkost. Daardoor worden de gesteenten blootgesteld aan extreme druk en hoge temperaturen.

Bianco Carrara

Bianco Carrara is één van de prachtige marmersoorten, en is afkomstig uit een van de groeves in Italië. Het marmer heeft zijn naam te danken aan het stadje Carrara wat zich bevind in de regio Toscane. De bekende beeldhouwer Remo Bianco heeft door zijn werken van een van de marmervarianten de extra naam ‘Bianco’ meegegeven. Sinds de oudheid is dit marmer zeer gewaardeerd om zijn buitengewone witheid, met lichte blauwachtige en grijsachtige tinten, zeer zacht en met een zeer fijne korrel. Marmer is perfect te maken in gepolijste of gezoete afwerking, in onze armaturen maken we gebruik van een gezoete (matte) afwerking om de natuurlijke uitstraling en het design perfect tot zijn recht te laten komen.

Nero Marquina

De kenmerkende diepe zwarte kleur met heldere witte aders geven het marmer Nero Marquina karakter en een exclusieve uitstraling. Op Bianco Carrara na is Nero Marquina de bekendste marmersoort. Nero Marquina is een kalksteen afkomstig uit het noorden van Spanje uit de regio Markina. Marmer bevat verschillende groeperingen. Het sedimentair gesteente, waar Nero Marquina onder valt, is daar één van. Deze steengroep is herkenbaar door de laagjes waaruit het gesteente is opgebouwd. Ook kan je koraal, schelpen of fossielen in het gesteente terugvinden, deze zijn vaak de veroorzaker van de haarscheurtjes in het gesteente. In combinatie met de witte aders maken deze haarscheurtjes de steen levendig en natuurlijk.