Marmer: De nieuwste keukentrend voor 2023Marmer is een sterk materiaal dat weinig onderhoud vergt en een klassiek, luxe uitstraling heeft. Daarnaast heeft marmer een natuurlijke uitstraling, wat mede de reden is dat het vaak wordt gebruikt om een stukje natuur binnenshuis te halen. Vooral tijdens de Corona-crisis, kreeg men steeds meer de behoefte om de natuurlijke omgeving die zij moesten missen, binnenshuis te halen  en te verwerken in het interieur van de woning.

Het verwerken van natuurlijke elementen in het interieur verdween niet nadat langzaam allerlei maatregelen door de overheid werden opgeheven en men weer de deur uit kon.  Het verwerken van natuurlijk materiaal en dan  met name marmer, is zelfs de interieurtrend van 2023. De tijd waarin patronen in gordijnen werden gecombineerd met vergelijkbare of exact dezelfde patronen in bijvoorbeeld de vloerbedekking, ligt ver achter ons. Tegenwoordig geven kiest men er  eerder voor om verschillende tinten marmer met elkaar te combineren.

Hierbij maakt men niet zozeer gebruik van bepaalde patronen, maar verwerkt men verschillende tinten marmer in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan marmeren beeldjes combineren met een tafelblad in een andere tint marmer. Maar ook lampen, vloertegels en andere elementen in de woning lenen zich uitstekend om de natuurlijke sfeer binnenshuis te halen.

Voorbeelden van elementen die gebruikt worden  om een meer natuurlijke sfeer in huis te halen, vindt u in onze digitale catalogus: https://lighture.nl/catalogus-marmer/