Sfeervol Geld Besparen – ff DimmenDe laatste tijd hebben we wel gemerkt dat de energieprijzen aardig de lucht in zijn gegaan. We betalen steeds meer voor onze energie en zoeken allerlei creatieve manieren om de kosten te verlagen. Je kunt natuurlijk lampen minder gebruiken, stekkers alleen in het stopcontact laten wanneer je het nodig bent, verwarming uit of een graadje lager, sneller koken etcetera. Gelukkig kun je ook op een sfeervolle manier met je verlichting ook geld besparen, namelijk het dimmen van je lampen. Naast het creëren van de gewenste ambiance en het bevorderen van comfort, heeft het dimmen van je verlichting nog een ander voordeel: het kan je ook geld besparen op je energierekening. In dit blogartikel zullen we verkennen waarom het dimmen van je verlichting een slimme en kosteneffectieve keuze kan zijn voor je huis of kantoor.

Met dimbare verlichting heb je de mogelijkheid om de helderheid en sfeer van de ruimte aan te passen aan je behoeften en activiteiten. Je kunt het licht helderder maken wanneer je meer verlichting nodig hebt, zoals bij het lezen of koken. Aan de andere kant kun je het licht dimmen voor een ontspannen sfeer tijdens een filmavond of een romantisch diner. Door de juiste sfeer te creëren, kun je comfortabel genieten van je ruimte en tegelijkertijd energie besparen

Onze verlichting is al voorzien van LED-lampen. LED verbruikt al 85% minder stroom dan bijvoorbeeld een halogeenlamp en 90% minder stroom dan een gloeilamp. Dus hiermee bespaar je al energie, dus geld, maar er is nog een oplossing. Al onze verlichting is ook voorzien van een touchless dimfunctie. Als je de dimfunctie gebruikt kun je tot wel 50% minder stroom verbruiken dan normaal. Naarmate je terug gaat dimmen zal de energie die verbruikt wordt om de lamp te laten afnemen, er is dan dus minder stroom nodig om de led te laten branden. Bij het aanschaffen van LED-verlichting betaal je dan vaak wel wat meer, echter verdien je dit al snel terug door het verminderde verbruik. De combinatie van LED en een dimmer is dus een perfecte combinatie. 

Een bijkomend voordeel van het dimmen van je verlichting is dat het de levensduur van je lampen kan verlengen. Wanneer je het licht dimt, wordt de lamp minder belast, waardoor de warmteproductie en slijtage verminderen. Dit resulteert in een langere levensduur van de lampen, wat betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen en dus ook kosten bespaart op het aanschaffen van nieuwe lampen.

Op deze manier kun je dus op een sfeervolle manier toch nog wat extra geld besparen. Dus, ff dimmen allemaal.