Waarom is marmer een toepasselijk materiaal voor jouw interieur?We zien steeds meer marmer verschijnen in het interieurdesign van woningen, maar waarom is deze trend er eigenlijk? De trend begon vooral bij keukenbladen, maar vertoont  zich steeds vaker in andere plekken in het interieur. Het is dus ook een trend die niet snel weg lijkt te gaan. Nu vraag je je misschien af: “Waarom zou je marmer kiezen voor je woning en wat zijn de voordelen ervan?”.

Marmer is een vorm van natuursteen en heeft al duizenden jaren in de natuur gelegen, waardoor het beïnvloed is door allerlei omgevingsfactoren, zoals bijvoorbeeld het weer. Dit heeft ervoor gezorgd dat marmer een heel sterk materiaal is, eigenlijk kunnen we het bijna onverwoestbaar noemen. Iets waar je wel voor moet oppassen met marmer is chemische middelen en bepaalde dranken, want dat zou natuursteen zoals marmer kunnen aantasten. Iets dat marmer weinig nodig heeft, is onderhoud. Marmer staat erom bekend dat het makkelijk schoon te maken is. Chemische schoonmaakmiddelen heb je dus eigenlijk ook niet nodig. 

Doordat marmer zo lang in de grond heeft gelegen en beïnvloed is door de weersomstandigheden, heeft het ook een eigen karakter gekregen en is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. De aders die je vind in de steen zijn voor elk marmerblok uniek, omdat elk blok op een ander manier is beïnvloed. Ditzelfde effect zie je ook vaak bij hout en dit kenmerk geeft elk interieurproduct een prachtig uniek karakter. 

Daarbij heeft marmer een lage CO2-uitstoot wat ervoor zorgt dat het beter is voor het milieu. Marmer is dus een sterk en duurzaam materiaal met een lage CO2-uitstoot, zonder dat je er veel tijd en producten aan kwijt bent om te onderhouden.

De trend is niet alleen meer te vinden in keukenbladen. Je komt marmer namelijk tegen in verschillende producten zoals tegels in de gang, in het bad in de badkamer, in potten voor de planten en dus ook in lampen. Één van de andere, meer voor de hand liggende reden is ook dat deze steensoort strak en modern overkomt, wat perfect past in bijvoorbeeld de industriële trend die we ook steeds vaker zien. Het is een eyecatcher die jouw interieur een chique maar ook stoere boost geeft. 

Heb jij er al eens over nagedacht om een marmer in andere plekken in je huis te verwerken?