Waarom is Bamboe een geschikt houtsoort voor interieur?

We zien het steeds meer verschijnen dat natuur onze huiskamers, keukens, badkamers inkruipen. Gelukkig hebben we het dan niet over insecten, maar over planten, namelijk hout. We laten natuur binnen om af en toe te ontsnappen aan bijvoorbeeld het stadse leven, of we willen simpelweg toch meer in contact te willen zijn met de buitenwereld. Dit is dan ook precies één van de belangrijkste redenen dat er steeds meer bamboehout verschijnt in interieurontwerp. Dan vraag je je misschien af, waarom is bamboe dan blijkbaar populairder of zelfs geschikter dan normaal hout?

Het bijzondere aan bamboe is dat het een houtsoort is dat een veel natuurlijkere uitstraling heeft dan andere alternatieven. Dit komt omdat de houtnerven meer zichtbaar zijn, waardoor je dus echt het gevoel hebt dat pure natuur boven de eettafel hangt in plaats van dat je een bamboe kamerplant moet onderhouden.

Natuurlijk is het dan ook wel handig om de voordelen van bamboehout te weten, want uitstraling is één, maar er zijn ook andere essentiële aspecten. Ten eerste, is het gewicht gewoon vele malen lichter, dat maakt verpakken en vervoeren makkelijker en milieuvriendelijker.

Bamboehout wordt ook steeds vaker gekozen omdat er een overduidelijke verschuiving in onze mindset is. De verschuiving van meer duurzaam zijn en verder kijken dan functionaliteit en schoonheid. We willen verantwoordelijker zijn en meer respect hebben voor de natuur. Bamboe is namelijk een houtsoort dat extreem snel groeit, en omdat de wortels niet worden geoogst, kan de groei erna gewoon doorgaan. Een grappig feitje over bamboe is, is dat het eigenlijk een grassoort is en niet een boomsoort. Door de lange vezels is bamboe erg buigzaam en breekt het minder snel dan andere houtsoorten. Je zult je verbazen dat bamboe een wedstrijdje tegen staal zou kunnen winnen

Dan vraag je je misschien af, waarom begint deze trend nu pas? Voor een lange tijd werd Bamboe namelijk gezien als een soort van “arme mensen product”. Het had niet een imago van luxe of kwaliteit, maar gelukkig is daar verandering in gekomen, omdat het gewoon erg duurzaam is met een unieke uitstraling. Nieuwsgierig hoe dit hout verwerkt is in onze lampontwerpen? Ga langs bij één van onze showrooms https://lighture.nl/resellers/ of bekijk onze kleuren https://lighture.nl/kleuren/.