Exclusieve designverlichting met een verhaal

De laatste decennia is er volop aandacht voor lokale productie en de zogenaamde korte keten. Minder vervoerskosten, een sneller proces en uiteindelijk minder belasting voor het milieu. Waar aandacht voor mens en milieu voorheen nog als ingewikkeld of overbodig werd gezien, is het tegenwoordig gelukkig steeds meer de norm.

Lighture

Lighture is ontstaan vanuit een persoonlijke zoektocht. Een zoektocht naar verlichting op basis van duurzame grondstoffen, zonder dat er wordt ingeleverd op technische specificaties en vakmanschap. Ook een minimalistische en natuurlijke uitstraling was belangrijk, het oog wil immers ook wat… Toen deze zoektocht weinig opleverde, besloten wij de handen ineen te slaan en ons eigen droomproduct te ontwerpen. Al snel viel de keuze op het natuurproduct bamboe, vanwege de geweldige kwaliteit, de duurzame kenmerken en de eindeloze mogelijkheden. Wij houden van een natuurlijk interieur met een warme uitstraling, waarin je de zon bijna door de kamer kunt zien dansen. Het lichte karakter van bamboe past hier naadloos in, waardoor je als het ware buiten naar binnen haalt. Een minimalistische en strakke uitstraling was hierbij een grote vereiste. Waar de eerste ontwerpen wat groter en ronder van vorm waren, kwamen we na veel ontwerp- en tekenwerk uit op de strakke lijnen die nu zo kenmerkend zijn voor onze armaturen. Onze technische achtergrond maakte ook dat we hoge eisen stelden aan het getoonde vakmanschap: een strakke uitvoering gaat hand in hand met hoogwaardige technologie. Hierbij is er gebruik gemaakt van duurzame ledverlichting en is de lamp door de verschillende technische specificaties geschikt voor zowel huiselijke als zakelijke omgeving. In het ontwerpproces is er veel aandacht geweest voor lichtkleur, de kleurechtheid en kleurtemperatuur. Het in- en uitschakelen en dimmen is mogelijk middels touchless control, Casambi aansturing die te bedienen is via Bluetooth,  wat niet alleen hygiëne-voordelen heeft, maar ook een groot gebruiksgemak biedt.

Om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld, is het met name belangrijk een product te kiezen met een lange levensduur. Met de verlichting van Lighture ben je gegarandeerd van goede kwaliteit, maar het belangrijkste is uiteraard dat jij een lamp kiest die voorziet in al je voorkeuren. Het maken van een goede keuze hierin kan ingewikkeld zijn en daarom helpen we je graag op weg. Je kunt onze producten beter leren kennen door onze blogs, en tevens adviseren we je graag in een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact met ons op!