Minimalisme en technologie gaan hand in hand

Bij het ontstaan van Lighture was een aantal dingen belangrijk. Natuurlijke materialen, duurzame lichtbronnen, een minimalistische uitstraling en het gebruik van hoogwaardige technologie. Deze laatste twee gaan hand in hand bij de bediening van onze designverlichting. Zowel onze pendelarmaturen als de staande designlampen zijn bedienbaar middels touchless control of via de Casambi app. Bij een strak vormgegeven lamp is immers niets zo ontsierend als een snoer dat over de vloer richting een stopcontact loopt. Doordat ook een lichtschakelaar niet meer nodig is, blijft de ruimte een minimalistische uitstraling houden en wordt er tegelijkertijd veel gewonnen op het vlak van hygiëne. De lichtschakelaar is immers een punt dat vaak vergeten wordt tijdens het schoonmaken en is daardoor vaak helaas één van de vieste plekken in huis of op kantoor.

Toucheless control

Bij bediening middels touchless control is een eenvoudige handbeweging voldoende om de lamp aan- en uit te schakelen of te dimmen naar de gewenste lichtsterkte. De nabijheidssensor maakt gebruik van een zogenaamde fotocel, die zowel licht uitzendt als het weer opvangt, waardoor er sprake is van een reflectie. Deze sensor maakt gebruik van infrarood licht, dat de sterkte van de eigen reflectie kan meten en hierdoor detecteert wanneer er een hand dichtbij de sensor komt. De sensor is slim genoeg om andere bewegingen of bijv. infrarood signalen van afstandsbedieningen en dergelijke als niet-eigen te herkennen, waardoor de lampen niet zullen interfereren met onbedoelde bewegingen of andere apparatuur in huis.

Casambi

Bij het bedienen en dimmen van onze hoogwaardige verlichting is er tevens de optie van Casambi bediening. Casambi is één van de voorlopers op het gebied van draadloze aansturing van verlichting, en maakt gebruik van een zeer stabiel Bluetoothnetwerk hetgeen betrouwbaarder is dan Wi-Fi. Ook is het mogelijk om lampen te groeperen en te koppelen, waardoor een gehele ruimte of juist een deel daarvan met een enkele handeling verlicht wordt. Zowel de installatie als het dimmen en schakelen via Bluetooth is eenvoudig in gebruik en kan gecombineerd worden met reeds bestaande installaties. Heb je vragen hierover of twijfel je of deze minimalistische bediening bij je past? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!