Wat zijn de interieur trends van 2022? 

Daar zijn we dan, 2022. Een jaar met hopelijk meer geluk dan de laatste twee jaren, maar nu we zoveel thuis zitten, is het handig om op de hoogte te blijven van de komende interieurtrends. De laatste twee jaar is de focus vooral geweest op een welkom gevoel met comfortabele en praktische keuzes. Dit kwam natuurlijk ook omdat iedereen veel thuis was. Mochten we opnieuw een lockdown krijgen, is het fijn om het in huis optimaal gezellig en sfeervol te hebben.  

Voor het komende jaar gaat de focus richting hoge kwaliteit, gepaard met duurzaamheid. Dit is goed te begrijpen, gezien de klimaatverandering van de afgelopen jaren.  

1. Natuurlijke uitstraling 

Één van de eerste trends die veel naar voren komt, is het idee van een natuurlijke uitstraling in de woning. Met natuurlijke kleuren en materialen, die steeds populairder worden. Denk bijvoorbeeld aan neutrale warme kleuren, die gepaard gaan met gedurfde zwarte accenten. Of juist een witte muur met natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld bamboehout. 

 

2. Groene muren 

Mogelijk denk je, groene muren? Echt? Jazeker, pastel of juist een wat diepere kleur groen wordt steeds vaker gekozen als muurkleur omdat we de laatste jaren ook steeds meer planten in huis halen. We willen graag de natuur dichterbij hebben en als je toch met planten in de weer bent, kun je net zo goed dat muurtje achter de bank een natuurlijk kleurtje geven. Vaak gaat dit ook gepaard met gerecyclde of duurzame materialen, denk bijvoorbeeld aan glas in plaats van plastic of bio-afbreekbare materialen. 

 

3. Ronde vormen 

In het komende jaar gaan rondere vormen vaker voor komen in interieurontwerpen. Denk hierbij aan ronde kussens, ronde poefjes of rond afgewerkte banken en lampen. Onze Tube lijkt op de Massive, maar heeft rondere afwerkingen. Dit doet meer denken aan de originele vorm van bamboe. De ronde vormen geven de ruimte een vriendelijke en warme sfeer, die wanneer je dit met de juiste materialen of stoffen combineert, toch luxe uitstraalt.  

 

4. Zen en minimalistisch 

Iedereen is tegenwoordig druk, dus wat zen in onze interieurs kan geen kwaad, bijvoorbeeld door minimalistischer te worden. Door elementen te elimineren in je bijvoorbeeld huiskamer, badkamer of keuken, creëer je minder afleiding en gaat de focus naar datgeen waar de ruimte voor bedoeld is: wat heb ik daarvoor echt nodig en waar gebruik ik deze ruimte nu precies voor? Lichte, houten vloeren, strakke nette lijnen, zwevende keukeneilanden en een contrast van kleuren worden gebruikt in minimalitische design keuzes.   

 

5. Koperen details 

Dit is al een bekende trend, zoals koperen details op stoelen, tafels of bestek. Ook buizen worden niet altijd meer weggewerkt achter een glad gestucte wand, maar mogen juist gezien worden. Zwart matte afwerkingen met dit soort details blijven dus groeien. In deze nieuwe trend gaat dit ook gepaard met marmeren keukenbladen, of met tegels die een bepaalde print of structuur hebben. Op deze manier kan er een elegantie en luxe worden gecreëerd buiten de bekende matte, donkere kleuren.